Kontakt Pievino

Bruk skjemaet til høyre for å sende en beskjed eller forespørsel. Du kan også ta kontakt på telefon 900 85 198.

28 Sankt Halvards vei
Bergen, Hordaland, 5052
Norway

Pievino spesialiserer seg på unike opplevelser med fokus på god mat og drikke. Vinsmakinger og kurs, gruppereiser og skreddersydde arrangementer.

Vi kan arrangere og tilrettelegge for strategisamling, vintur, åremålsdag, vinskole, kokkekurs, blåtur og mye mer.

Lukas_Insektenhotel graupert.jpg

kalender


Ferske norske skalldyr møter fresh vin fra Østerrike
Aug
25
to Aug 26

Ferske norske skalldyr møter fresh vin fra Østerrike

Fredag 25. og lørdag 26. august:
I anledning Bergen Vinfest dekker Pievino og Boha opp langbord og legger til rette for en sosial og hyggelig mat- og vinopplevelse!

Vi serverer det beste av norske skalldyr, sammen med nydelige hvitviner fra Weingut Stadt Krems og Weingut Stift Göttweg fra Østerrike. Representant fra vinhusene, Frans-Josef Gansberger, vil være tilstede og fortelle oss om det vi får i glasset. 

Etter måltidet åpner vi vinbar. Her blir et stort utvalg av klassiske viner fra hele verden tilgjengelig på glass.

MENY
Vi starter med hummerbisque og aperitiff.

Deretter får vi tre retter av verdens beste skalldyr, både norsk hummer, taskekrabbe og kongekrabbe!

I glassene vil vi skjenke tre strålende viner fra Weingut Stadt Krems:
- Grüner Veltliner Kremstal ’16
- Grüner Veltliner Weinzierlberg ’14
- Riesling Steinterrassen ’15


Videre følger den klassiske retten bouillabaisse, med en liten vri hvor vi fyller den med norske skjell.

Gryten serveres med en flott riesling fra Weingut Stift Göttweg:
- Riesling Silberbichl ’15

Avslutningsvis får vi sjokolademoussekake med bringebærsorbet.
- Kaffe og te etter behag.

PRIS
Skalldyrmiddag med vinpakke og kaffe: kroner 1100,-


eller

Skalldyrmiddag med juicepakke og kaffe: kroner 900,-
(4 ulike eplemost fra Balholm: eple & blåbær, eple & bringebær, eple & pære og eple & kirsebær)

VELKOMMEN!

View Event →
Parklørdag: Et dypdykk i Burgund
Aug
19
3:00pm 3:00pm

Parklørdag: Et dypdykk i Burgund

Vi fortsetter med PARKLØRDAG - en månedlig lørdagsutflukt som starter fra Bergen med tog kl 15.14 og ender opp samme sted kl 23.11.

Vi tar turen til Park Hotel Vossevangen, hvor de som kjent har en av Europas beste vinkjellere. Det blir omvisning av husets vinansvarlige, Francesco Marzola. Her blir det mulighet til å se på, ta på, og snakke om de mange ikoniske vinene som oppbevares i denne kjelleren. Deretter vil vi ta med oss 8 gode flasker opp til et reservert bord, hvor de vil bli åpnet og servert for smaking. Alle vinene vil bli presentert av Francesco, og så er det opp til oss i gruppen å nyte og diskutere dem videre.

Det anbefales å innta en solid lunsj før avreise fra Bergen. Underveis i vinsmakingen vil det serveres ost, skinker og brød. Dersom noen ønsker å spise en større rett under oppholdet på Voss, vil det være mulig å bestille fra menyen i restauranten eller kafeen på hotellet for egen regning.

FAST PROGRAM
15.14 Avgang lokaltog fra Bergen mot Voss.
16.31 Ankomst Voss Stasjon. Spasertur til Park Hotel Vossevangen.
17.00 Omvisning i vinkjelleren.
17.45 Vinsmaking på reservert området ved restauranten.
21.15 Spasertur til Voss Stasjon.
21.44 Avgang lokaltog fra Voss mot Bergen.
23.11 Ankomst Bergen. Arrangement slutt.

VINLISTE 19. AUGUST
- Marc Colin St. Aubin En Remilly 1er Cru 2006
- Remi Jobard Mersault Genevrieres 1er Cru 2004
- Ramonet Chassagne Montrachet Morgeot 1er Cru 2006
- Domaine Leflaive Puligny Montrachet Folatiers 1er Cru 2001
- Lucien Lemoine Bourgogne Rouge 2005
- Domaine Amiot-Servelle Chambolle Musigny 1er Cru Les Amoreuses 2004
- Jean Grivot Vosne Romanee 1er Cru Aux Chaumes 2003
- Armand Rousseau Gevrey Chambertin 1er Cru Clos St. Jacques 2001

Pris per person, inkludert togreise og charcuterie: kr 1850,-
Kun 12 plasser! Første mann til mølla.

BILLETTER BESTILLES HER: www.pievino.ticketco.no

View Event →
Vinspirasjon: smaking og minimesse
Jun
11
4:00pm 4:00pm

Vinspirasjon: smaking og minimesse

Søndag 11. juni får vi besøk av to vinprodusenter fra Piemonte og Sør-Afrika, pluss leverandører av vinskap, glass og utstyr, og en saft- og siderprodusent fra Hardanger.

Leverandørene vil by på ulike rabatter. Sittende smaking med til sammen 8 viner. 

Pris: kr 350 per person. NB! Maks 50 plasser.

SE PROGRAM OG RESERVER BILLETTER HER:
http://pievino.ticketco.no/vinspirasjon

INTRODUKSJON TIL PRODUSENTENE:
Mullineux Family Wines (Swartland, Sør-Afrika)

Mullineux Family Wines er en familievingård drevet av Andrea og Chris Mullineux, som startet opp i 2007. De produserer et utvalg håndlagd vin fra granitt og skiferbasert jordsmonn i landsbyen Riebeek Kasteel, i hjertet av Swartland i Sør-Afrika. De siste årene har de også bygget en moderne vinkjeller i Franschhoek. 

Vinhuset Mullineux ble kåret til Winery of the Year av Platters Wine Guide både i 2014 og 2016. Amerikanskfødte Andrea Mullineux ble kåret til årets vinmaker av Wine Enthusiast i 2016, et av verdens mest prestisjetunge internasjonale vinmagasin. Andrea er en av grunnleggerne av Swartland Independent-appellasjonen og komitémedlem i Swartland Revolution, sammen med bl.a. Adi Badenhorst og Eben Sadie.

I Bergen vil smakingen ledes av Nicola Tipping, som har vært på Mullineux-teamet siden 2010. Tidligere jobbet hun med fine wines hos Berry Brothers & Rudd i London. 

Alessandro Veglio Wines (Piemonte, Italia)

Alessandro Veglio er en av de nye unge vinmakerne i Piemonte. Hans onkel er den berømte vinprodusenten Mauro Veglio. Alessandro gikk etter endt enologutdannelse i lære hos sin onkel, og startet for seg selv i 2005. Han eier vinmarken Gattera, som ligger ved det libanesiske cedertreet i Annunziata. Her er vinstokkene fra 50-65 år gamle, som gir nebbiolodruer med høy konsentrasjon og kvalitet. 

Alessandro bruker 20% nye eikefat og gjør noe battonage på sin barolo. Han bruker minst mulig sulfitt og jobber så naturlig som mulig i vinmarken, uten bruk av sprøytemidler. Alessandro er opptatt av at vinene hans skal være tilgjengelige allerede når de slippes, harmoniske og godt balansert. 

4 av hans viner ble lansert i Norge i mai 2017 - Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, Langhe Nebbiolo og Barolo.

UTSTILLERE:
Glass Thomsen
Riedel
Coravin
Zalto
Temptech
Vinskap.com
Spildegarden
Pievino

View Event →
Champagnesmaking med Henriot
May
22
7:00pm 7:00pm

Champagnesmaking med Henriot

Champagne Henriot ble grunnlagt i 1808 og er en av de få champagnehusene som fortsatt drives av familien. Denne mandagen får vi besøk av Victor Pepin fra Henriot, som vil presentere en flott rekke med 4 av husets elegante champagner. Smakingen blir holdt i Forskjønnelsen hos Grand Hotel Terminus.

TERROIR:
Majoritieten av vinmakene til Henriot ligger i Montagne de Reims and Cote del Blancs, druene hentes kun fra de beste områdene, 42 premier cru vinmaker og 17 grand cru vinmarker. Husets hovedvisjon er å sørge for å drive bærekrafitg og i samarbeid med naturen. Det er også viktig for dem at jordbrukerene blir tatt vare på gjennom langvarige kontrakter og tett oppfølging. Pinot Noir druen er med på å gi fylde og supplerer med friske aromaer i husets Brut Souverain. 

BLEND: 
Hos Henriot er definititvt hoveddruen Chardonnay, druen som best speiler jordsmonnet; mineraliteten, syren og elegansen. Laurent Fresnet, winemakeren til Henriot, kan blande så mye som 50 forskjellige vinmarker for å få den riktige balansen i vinene sine. I tillegg bruker han opptil 30% reservevin i sin non-vintage, for å sørge for den samme kvaliteten år etter år.

LAGRING:
Alle vinene til Henriot lagres i minst tre år før de legges ut for salg, og minst seks år for vintage champagne. Cuvee des Echanteleur lagres i minst ti år. I år lanseres den første årgangen Echanteleuren til Laurent Fresnet, 2005 årgangen. 

VINMAKER:
Hovedmannen bak vinene og deres internasjonale suksess er Laurent Fresnet som har vunnet den prestigefulle tittelen «Winemaker of the year» to år på rad, siste gangen i 2016. Han er sønn av en jordbruker, og oppvokst i Champagne. Det merker man på resultatet han klarer å oppnå år etter år. 

View Event →
Parklørdag: Et dypdykk i kjelleren
May
6
5:00pm 5:00pm

Parklørdag: Et dypdykk i kjelleren

Vi lanserer PARKLØRDAG - en månedlig lørdagsutflukt som starter fra Bergen med tog kl 15.14 og ender opp samme sted kl 23.11.

Vi tar turen til Park Hotel Vossevangen, hvor de som kjent har en av Europas beste vinkjellere. Det blir omvisning av husets vinansvarlige, Francesco Marzola. Her blir det mulighet til å se på, ta på, og snakke om de mange ikoniske vinene som oppbevares i denne kjelleren. Deretter vil vi ta med oss 8 gode flasker opp til et reservert bord, hvor de vil bli åpnet og servert for smaking. Alle vinene vil bli presentert av Francesco, og så er det opp til oss i gruppen å nyte og diskutere dem videre.

Det anbefales å innta en solid lunsj før avreise fra Bergen. Underveis i vinsmakingen vil det serveres ost, skinker og brød. Dersom noen ønsker å spise en større rett under oppholdet på Voss, vil det være mulig å bestille fra menyen i restauranten eller kafeen på hotellet for egen regning.

FAST PROGRAM
15.14 Avgang lokaltog fra Bergen mot Voss.
16.31 Ankomst Voss Stasjon. Spasertur til Park Hotel Vossevangen.
17.00 Omvisning i vinkjelleren.
17.45 Vinsmaking på reservert området ved restauranten.
21.15 Spasertur til Voss Stasjon.
21.44 Avgang lokaltog fra Voss mot Bergen.
23.11 Ankomst Bergen. Arrangement slutt.

VINLISTE 6. MAI
- Champagne Launois Special Club Bdb Grand Cru, Champagne 1999 MGM
- Domaine Weinbach Riesling Schlossberg "Cuvee Catherine" 1997
- Domaine Ramonet Chassagne Montrachet 1er Cru La Boudriotte 2006
- Didier Daguenau Pur Sang 2005
- Mouton Rotschild 1999
- Domaine de Comte Lafon Volnay-Santenots 1er Cru 2000
- Chateau de Beaucastel 2000
- Tenuta San Guido Guidalberto 2005

Pris per person, inkludert togreise og charcuterie: kr 1850,-
Kun 12 plasser! Første mann til mølla.

BILLETTER BESTILLES HER: www.pievino.ticketco.no

View Event →
Vinkveld: Røde viner fra USA
Mar
24
7:00pm 7:00pm

Vinkveld: Røde viner fra USA

USA er et av de oversjøiske vinområdene som er i vekst her til lands. Området har gjennomgått en stilendring de siste fem år, der vinene nå bærer preg av mindre fat, mer kjølig og mindre syltet frukt og lavere alkohol. Dette er viner som er godt tilpasset smakspreferansene i Norge, og stadig flere amerikanske viner lanseres i vårt marked.

Bli med på denne Vinkvelden for å lære om områdene, litt om vinmakingsfilosofi og teknikk, og om de gode funnene i polhyllene og på restauranter. Og ikke minst for å smake, så klart!

VINLISTE:

Element Finger Lakes Pinot Noir 2010
Wente Riva Ranch Pinot Noir 2013

Red Car pinot noir Estate Vineyard 2012
Littorai Sonoma Coast Pinot Noir 2015

Bogle Old Vine Zinfandel 2014
Ridge Lytton Springs 2013

K Stoneridge Cabernet Sauvignon 2012
Matthiasson Napa Valley Cabernet Sauvignon 2013


Pris: kr 650
Billetter kjøpes her: 
http://pievino.ticketco.no/vinkveld_viner_fra_usa

View Event →
Vinkveld: Mat og vin fra Piemonte med Olek & Alessandra
Mar
18
to Mar 19

Vinkveld: Mat og vin fra Piemonte med Olek & Alessandra

UNIK PIEMONTEKVELD I BERGEN!

Vinmaker Olek Bondonio fra Barbaresco er gift med kokken Alessandra Buglioni di Monale. Han lager fantastiske viner av nebbiolo, barbera, dolcetto og pelaverga. Hun er en del av Burlotto-familien, og eier historiske Castello di Verduno. Der jobber hun til daglig som kjøkkensjef, og i tillegg underviser hun på gastronomiuniversitetet i Bra. De er begge opptatt av bærekraftig landbruk, kvalitet foran kvantitet, og ikke minst god smak. Sammen vil de by på det beste av mat og vin fra sitt hjemsted. Dette gleder vi oss til!

5-RETTERS MENY (endringer kan forekomme avhengig av råvaretilgang): 
Aperitivio
Focaccia

Primi
Topinambour soup with blue cheese mousse and bread crumbs
(Jordskokksuppe med blåostmousse og brødsmuler)

Cardo gobbo di Nizza Monferrato (cardoon) soufflé, bagnacalda and red pepper cream
(Soufflé av lokal artisjokktistel fra Monferrato med varm dip og paprikakrem)

Black pepper corn cheese risotto with red wine reduction
(Risotto med lokal ost fra Langhe, sort pepper og rødvinsreduksjon)

Secondo
Guineafowl with lardo, sage and black truffle
(Perlehøne med lardo, salvie og sort trøffel)

Dessert
Zabajone and hazelnut cookies
(Sabayonne med moscato og hjemmelagde kjeks av hasselnøtter fra Langhe)

Alle rettene vil bli servert med en eller flere av Olek Bondonios viner. Han vil selvsagt fortelle om sin vinmaking og de ulike cuvéene. Olek og Ale er nydelige folk, som deler raust av sin kunnskap og kjærlighet for stedet de kommer fra.

DN-sak om Olek fra 2015: http://www.dn.no/magasinet/2015/01/02/2101/Vinguiden/vindrmmen
Hjemmesiden til Castello di Verduno: http://realcastello.com/
Mer om Alessandra: http://www.unisg.it/en/press-office/alessandra-buglioni-di-monale-unisg-academic-tables/
Bien Fana Golfklubb: http://bienbar.no/selskap-golfklubben/

Presentasjonen av mat og vin vil foregå på engelsk.
Det vil bli satt opp felles transport fra og til Bergen sentrum og/eller Lagunen bybanestopp (selvsagt frivillig).
Pris inkl. all mat, vin og transport: kr 1750 per pers.
Kun 40 plasser.

Billetter kjøpes her: http://pievino.ticketco.no/vinkveld_mat_og_vin_fra_piemonte_med_olek__alessandra

Restriksjoner
Aldersgrense 18 år. 
Vennligst ikke benytt parfyme, da dette kan påvirke den sensoriske opplevelsen.

Ansvarsfraskrivelse
Kjøpte billetter refunderes ikke. 
Allergier: Det bes om at det i god tid på forhånd oppis eventuelle matvareallergier. Så langt det lar seg gjøre vil man kunne fjerne aktuelt allergen fra rettene. Det vil dog ikke være mulig å få alternative retter.

Olek Bondonio, vinmaker fra Barbaresco Alessandra di Monale, kokk fra Castello di Verduno

Olek Bondonio, vinmaker fra Barbaresco
Alessandra di Monale, kokk fra Castello di Verduno

View Event →
Vinkveld: Italias skjulte skatter
Feb
10
7:00pm 7:00pm

Vinkveld: Italias skjulte skatter

Vi kombinerer spektakulær utsikt over Bergen med spennende og (kanskje) ukjente viner fra Italia!

Sicilianske Francesco Marzola har erfaring fra Jacobs, Colonialen og Fleishers, og 1. februar tar han over som sommelier på Park Hotel på Voss (kjent for å ha den største vinkjelleren i Nord-Europa). Denne kvelden leder han oss gjennom spennende vinfunn fra Italias kriker og kroker, og det blir minst 10 ulike viner.

I forkant av denne kvelden arrangeres "Vinkveld: Det klassiske Italia", lørdag 14. januar. Se eget event.

Dette vinkurset passer for alle, det kreves ingen spesielle forkunnskaper. Det vil ikke bli matservering underveis, men dersom noen ønsker å spise på forhånd, vil Brasserie Lido gi 20 % rabatt på maten til våre deltakere.

Kurset holdes på norsk.
Dato og tid: Fredag 10. februar kl. 19.00 – ca. 22.00.
Sted: Brasserie Lido, Torgallmenningen 1A, 5014 BERGEN
Pris: Kroner 645,-. 

NB! Ved kjøp av billett til "Det klassiske Italia" og "Italias skjulte skatter" samlet, er prisen totalt kr 1195,-.

View Event →
Vinkveld: Burgund i Bergen
Feb
2
5:00pm 5:00pm

Vinkveld: Burgund i Bergen

Dato og tid: Torsdag 2. februar fra kl. 17.00/18.30 – ca. 22.00.
Sted: BOHA Restaurant, Vaskerelven 6, 5014 BERGEN
Forkunnskap: Det vil være en fordel med noe forkunnskap om vin, og Burgund som område.
Språk: Vinkvelden holdes på norsk og engelsk.
Pris: Kroner 1295,-. 

TA KONTAKT FOR MER INFORMASJON.

View Event →
Vinkveld: Det klassiske Italia
Jan
14
7:00pm 7:00pm

Vinkveld: Det klassiske Italia

Vi kombinerer spektakulær utsikt over Bergen med klassiske viner fra Italia!

Sicilianske Francesco Marzola har erfaring fra Jacobs, Colonialen og Fleishers, og 1. februar tar han over som sommelier på Park Hotel på Voss (kjent for å ha den største vinkjelleren i Nord-Europa). Denne kvelden leder han oss gjennom kjente og kjære områder, og vi skal smake hele 10 utvalgte og representative viner fra Italia.

Denne kvelden vil følges opp med "Vinkveld: Italias skjulte skatter", fredag 10. februar. Se eget event.

Dette vinkurset passer for alle, det kreves ingen spesielle forkunnskaper. Det vil ikke bli matservering underveis, men dersom noen ønsker å spise på forhånd, vil Brasserie Lido gi 20 % rabatt på maten til våre deltakere.

Kurset holdes på norsk.
Dato og tid: Lørdag 14. januar kl. 19.00 – ca. 22.00.
Sted: Brasserie Lido, Torgallmenningen 1A, 5014 BERGEN
Pris: Kroner 645,-. 

NB! Ved kjøp av billett til "Det klassiske Italia" og "Italias skjulte skatter" samlet, er prisen totalt kr 1195,-.

View Event →
Høsttur til Piemonte (fulltegnet)
Nov
17
to Nov 20

Høsttur til Piemonte (fulltegnet)

Etter en godt gjennomført pinsetur er det planlagt en ny påmeldingstur til Piemonte, fra 17.-20. november. Denne gang skal vi ha base på et hotell i Alba by, og så reiser vi litt rundt i vindistriktet med innleid transport.

På denne tiden av året er det oftest klart vær, noe som gir en fantastisk sikt utover det Unesco-beskyttede landskapet. Vinmakerne slapper av etter innhøsting og travle dager i kjelleren, og den hvite trøffelen er nå på sitt beste. Her er det duket for unike og gode sanseopplevelser!

Pris per person i dobbeltrom kr 11 500 (Tillegg for enkeltrom: kr 1200). Lokaltransport, alle måltider (både mat og drikke) og alle aktiviteter er inkludert. Flybillett t/r Torino kjøpes selv. Totalt 12 plasser.

KLM flyr fra Norge tidlig torsdag morgen, og da rekker vi lunsj i Alba. Retur søndag kl 11.45. Det blir altså 3 lunsjer og 3 middager der nede.
 

View Event →
Vinkveld: Piemonte - Barolo Boys og OMA
Nov
11
to Nov 12

Vinkveld: Piemonte - Barolo Boys og OMA

Vi dekker opp i Festsalen på Grand Bergen, og inviterer til en unik helaften med fokus på Piemonte! Først blir det visning av Barolo Boys - en prisbelønnet film om en av de største revolusjonene i vinens verden gjennom tidene. Videre blir det to-retters middag med piemontesiske spesialiteter, og til det får vi servert hele fem ulike viner produsert i Piemonte av Ole Martin Alfsen. Vi vil faktisk være noen av de første i Norge som får smake hans barolo som slippes på markedet i november!

Ole Martin Alfsen vil selv være til stede for å geleide oss gjennom Vinkveld, og etter måltidet er alle velkommen til å bli igjen for quiz med flotte premier, påfyll i glasset, musikk og en hyggelig prat.

PROGRAM FOR KVELDEN:

  • Introduksjon ved Lars Rein-Helliesen, Piemonte-ekspert og grunnlegger av vinimportfirmaet Gaia
  • Barolo Boys (64 minutter)
  • Vinen OMA Langhe Nebbiolo nytes til filmen 
  • Middag og vinsmaking ledet av vinkelner og kokk Ole Martin Alfsen

MENY

Forrett
Vitello Tonnato
Vin: OMA Rosato
Vin: OMA Barbera d'Alba

Hovedrett
Oksekjaker med rotmospuré og glace
Vin: OMA Barbaresco
Vin: OMA Barolo

Arrangementssiden på Facebook HER.
Billetter kjøpes via Ticketco HER.
Pris for film, 2-retters middag, 5 viner og foredrag: kr 1200,- per person.

View Event →
Vinkurs: Vin og vilt på Langegården (fulltegnet)
Oct
22
6:00pm 6:00pm

Vinkurs: Vin og vilt på Langegården (fulltegnet)

I samarbeid steller Pievino og Stene Matglede i stand en fantastisk høstkveld i det gamle fjøset til Langegården på Fjøsanger. Det vil bli servert en fire retters meny bestående av rype, to ulike retter av hjort og en høstlig dessert. Her vil det kun bli brukt sesongens lokale, norske råvarer. Disse blir tilbredt fra grunnen av, gjerne over lang tid. 

Kokk Anne Lill vil underveis forklare hvordan man lykkes med å lage rettene hjemme, og lære vekk gode tips og triks om tilbereding av vilt generelt. Vinkelner Heidi byr på ulike viner av høy kvalitet til prøving med hver rett, og sammen smaker vi oss frem til de beste matchene. Vi gjennomgår vindistriktenes og druenes viktigste egenskaper, og hvordan vinene lar seg kombinere med ulike mat.

Det vil bli utdelt et kurskompendie med oppskriftssamling, samt vinoversikt med smaksskjema man kan notere i.

Anne Lill Stene er kokk med fagbrev og mesterbrev, med fast stilling som kokk på Enhjørningen og To Kokker. Hun er i tillegg "huskokk" på The Impact HUB, og gjør catering og kurs som Stenes Matglede. 

Heidi Aas Kvalheim har fagutdanning vin og brennevin, og innehar dermed tittelen sommelier. Gjennom Pievino arrangerer hun vinrelaterte eventer i inn og utland, blant annet vinreiser til Piemonte. Hun selger også vinrelatert utstyr, som Coravin, bøker og vinkofferter.

Velkommen til en hyggelig og lærerik kveld i unike omgivelser!

Link til arrangementsside: https://www.facebook.com/events/1062369690498223/

View Event →
Fulltegnet. Vinkveld under Økoveka Bergen
Sep
30
7:00pm 7:00pm

Fulltegnet. Vinkveld under Økoveka Bergen

Økologisk vin. Biodynamisk vin. Naturvin. Konvensjonell vin. Hva er forskjellene og likhetene, og hva smaker faktisk godt? Det finnes ulike økologiske og biodynamiske sertifiseringer, og det er noen produsenter som velger å ikke sertifiseres. 

Med dette som bakteppe vil vi smake oss gjennom minst 6 viner fra ulike produsenter, og fra ulike land og distrikter. Felles for produsentene er at de setter kvalitet foran kvantitet, og at vinene er produsert uten bruk av giftstoffer i hverken vinmark eller kjeller.

Velkommen til en hyggelig Vinkveld hos Bien Snackbar!

Arrangementssiden på Facebook HER.
Billetter kjøpes via Ticketco HER.
Pris: kr 350,-

View Event →
Vinkveld: Spennende produsentbesøk fra Sør-Afrika
Sep
10
to Sep 11

Vinkveld: Spennende produsentbesøk fra Sør-Afrika

Lørdag 10. september kommer hele 8 vinprodusenter fra Sør-Afrika til Bergen! Det er duket for en unik helkveld på Grand Bergen, inkludert introduksjonsforedrag om Sør-Afrika som vinland, smaking av cirka 50 viner, og deretter pop-up vinbar fra Don Pippo. DJ Kowalski (fra The Chase og Biens JuleSoul) snurrer vinyl i salongene, så her kan man ta en videre prat, et glass og en dans med vinprodusentene. 

Produsentene kommer fra grupperingene The Zoo Biscuits og Swartland Independent, som består av unge vinprodusenter med gründerånd og et mål om å bygge opp igjen Sør-Afrikansk vinindustri. Hvordan får du høre mer om denne kvelden.

Vi håper på at så mange som mulig stiller på VINKVELD, slik at vi får bevist at det er interesse for denne type arrangement også i Bergen. Slik vil vi få mulighet til å arrangere mange gode produsentbesøk og vinkonsepter til byen vår i tiden fremover. Så inviter med deg en venn eller to og ta turen!

PRODUSENTER:
A.A. Badenhorst
Momento Wines, Marelise Niemann - 
Savage Wines
Craven Wines (de vil i tillegg ha med viner fra Intellego og Hogan) 
Thorne & Daughters
The Liberator
Patrick Sullivan (Australia)

Billettpris: 290 for ordinær og kr 230 for BT-fordel. Trykk her for å kjøpe billett.

Arrangørkontakt: heidi@pievino.no

View Event →
Vinkurs med Zaltoglass
Aug
12
7:00pm 7:00pm

Vinkurs med Zaltoglass

Etter initiativ fra Facebook-gruppen Vinsmaking i Bergen blir det vinkurs med bruk av Zalto-glass hos Glass Thomsen flagship store i Chr. Michelsens gate 6A.

Sommelier Heidi Aas Kvalheim fra Pievino vil lede smakingen. Hun vil bruke fire ulike glasstyper fra Zalto, og servere åtte viner - blant annet to ulike champagner, samt riesling, burgund, bordeaux og barolo.

Glass Thomsen er eneste forhandler av Zalto i Bergen. De vil gi deltakerne på smakingen et spesialtilbud på glassene, som ellers aldri selges med rabatt. 

"Fra første berøring skiller Zalto vinglass seg fra alle andre glass. Glassene kombinerer en svært nøyaktig balanse, et elegant design og en fullendt form i det hittil vakreste vinglasset i vår kolleksjon. De munnblåste Zalto-glassene er utrolig lette og tynne, men er overraskende fleksible, og skal helst vaskes i maskin." fra designforevig.no.

View Event →