Kontakt Pievino

Bruk skjemaet til høyre for å sende en beskjed eller forespørsel. Du kan også ta kontakt på telefon 900 85 198.

28 Sankt Halvards vei
Bergen, Hordaland, 5052
Norway

Pievino spesialiserer seg på unike opplevelser med fokus på god mat og drikke. Vinsmakinger og kurs, gruppereiser og skreddersydde arrangementer.

Vi kan arrangere og tilrettelegge for strategisamling, vintur, åremålsdag, vinskole, kokkekurs, blåtur og mye mer.

Vinspirasjon: smaking og minimesse

kalender

Back to All Events

Vinspirasjon: smaking og minimesse

  • Grand Hotel Terminus Zander Kaaes gate Bergen, Hordaland, 5015 Norway (map)

Søndag 11. juni får vi besøk av to vinprodusenter fra Piemonte og Sør-Afrika, pluss leverandører av vinskap, glass og utstyr, og en saft- og siderprodusent fra Hardanger.

Leverandørene vil by på ulike rabatter. Sittende smaking med til sammen 8 viner. 

Pris: kr 350 per person. NB! Maks 50 plasser.

SE PROGRAM OG RESERVER BILLETTER HER:
http://pievino.ticketco.no/vinspirasjon

INTRODUKSJON TIL PRODUSENTENE:
Mullineux Family Wines (Swartland, Sør-Afrika)

Mullineux Family Wines er en familievingård drevet av Andrea og Chris Mullineux, som startet opp i 2007. De produserer et utvalg håndlagd vin fra granitt og skiferbasert jordsmonn i landsbyen Riebeek Kasteel, i hjertet av Swartland i Sør-Afrika. De siste årene har de også bygget en moderne vinkjeller i Franschhoek. 

Vinhuset Mullineux ble kåret til Winery of the Year av Platters Wine Guide både i 2014 og 2016. Amerikanskfødte Andrea Mullineux ble kåret til årets vinmaker av Wine Enthusiast i 2016, et av verdens mest prestisjetunge internasjonale vinmagasin. Andrea er en av grunnleggerne av Swartland Independent-appellasjonen og komitémedlem i Swartland Revolution, sammen med bl.a. Adi Badenhorst og Eben Sadie.

I Bergen vil smakingen ledes av Nicola Tipping, som har vært på Mullineux-teamet siden 2010. Tidligere jobbet hun med fine wines hos Berry Brothers & Rudd i London. 

Alessandro Veglio Wines (Piemonte, Italia)

Alessandro Veglio er en av de nye unge vinmakerne i Piemonte. Hans onkel er den berømte vinprodusenten Mauro Veglio. Alessandro gikk etter endt enologutdannelse i lære hos sin onkel, og startet for seg selv i 2005. Han eier vinmarken Gattera, som ligger ved det libanesiske cedertreet i Annunziata. Her er vinstokkene fra 50-65 år gamle, som gir nebbiolodruer med høy konsentrasjon og kvalitet. 

Alessandro bruker 20% nye eikefat og gjør noe battonage på sin barolo. Han bruker minst mulig sulfitt og jobber så naturlig som mulig i vinmarken, uten bruk av sprøytemidler. Alessandro er opptatt av at vinene hans skal være tilgjengelige allerede når de slippes, harmoniske og godt balansert. 

4 av hans viner ble lansert i Norge i mai 2017 - Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, Langhe Nebbiolo og Barolo.

UTSTILLERE:
Glass Thomsen
Riedel
Coravin
Zalto
Temptech
Vinskap.com
Spildegarden
Pievino