Kontakt Pievino

Bruk skjemaet til høyre for å sende en beskjed eller forespørsel. Du kan også ta kontakt på telefon 900 85 198.

28 Sankt Halvards vei
Bergen, Hordaland, 5052
Norway

Pievino spesialiserer seg på unike opplevelser med fokus på god mat og drikke. Vinsmakinger og kurs, gruppereiser og skreddersydde arrangementer.

Vi kan arrangere og tilrettelegge for strategisamling, vintur, åremålsdag, vinskole, kokkekurs, blåtur og mye mer.

Champagnesmaking med Henriot

kalender

Back to All Events

Champagnesmaking med Henriot

  • Grand Hotel Terminus 5 Zander Kaaes gate Bergen, Hordaland, 5015 Norway (map)

Champagne Henriot ble grunnlagt i 1808 og er en av de få champagnehusene som fortsatt drives av familien. Denne mandagen får vi besøk av Victor Pepin fra Henriot, som vil presentere en flott rekke med 4 av husets elegante champagner. Smakingen blir holdt i Forskjønnelsen hos Grand Hotel Terminus.

TERROIR:
Majoritieten av vinmakene til Henriot ligger i Montagne de Reims and Cote del Blancs, druene hentes kun fra de beste områdene, 42 premier cru vinmaker og 17 grand cru vinmarker. Husets hovedvisjon er å sørge for å drive bærekrafitg og i samarbeid med naturen. Det er også viktig for dem at jordbrukerene blir tatt vare på gjennom langvarige kontrakter og tett oppfølging. Pinot Noir druen er med på å gi fylde og supplerer med friske aromaer i husets Brut Souverain. 

BLEND: 
Hos Henriot er definititvt hoveddruen Chardonnay, druen som best speiler jordsmonnet; mineraliteten, syren og elegansen. Laurent Fresnet, winemakeren til Henriot, kan blande så mye som 50 forskjellige vinmarker for å få den riktige balansen i vinene sine. I tillegg bruker han opptil 30% reservevin i sin non-vintage, for å sørge for den samme kvaliteten år etter år.

LAGRING:
Alle vinene til Henriot lagres i minst tre år før de legges ut for salg, og minst seks år for vintage champagne. Cuvee des Echanteleur lagres i minst ti år. I år lanseres den første årgangen Echanteleuren til Laurent Fresnet, 2005 årgangen. 

VINMAKER:
Hovedmannen bak vinene og deres internasjonale suksess er Laurent Fresnet som har vunnet den prestigefulle tittelen «Winemaker of the year» to år på rad, siste gangen i 2016. Han er sønn av en jordbruker, og oppvokst i Champagne. Det merker man på resultatet han klarer å oppnå år etter år.