Jeg pleier ofte å si at Pievino oppstod etter at jeg fant den perfekte vinkofferten på ferie i Piemonte, importerte den og fikk en uventet kjempesuksess. Det gikk opp for meg at min lidenskap og teft for mat, vin og reiser – og oversikten og kontaktene jeg har opparbeidet meg i en rekke ulike vindistrikt –  var blitt en ressurs jeg ikke bare kunne dele med venner, men også ønsket å spre til et større publikum.

Jeg valgte å formalisere kunnskapen ved å utdanne meg til sommelier, en utdannelse som krever smaking av vin i ordnede former. Med bakgrunn fra forretningslivet merket jeg meg at Bergen kunne trenge et forum hvor vin-interesserte kunne samles for å blir inspirert og lære mer. Pievino ble etablert som selskap, og siden 2016 har jeg holdt mangfoldige smakinger og kurs, og høstet svært gode tilbakemeldinger fra deltagerne.

Frem til 2020 jobbet jeg fulltid som arrangør av smakinger, kurs og vinreiser til Piemonte. Pandemien satte en stopper for virksomheten, og de siste årene har jeg også hatt annet arbeid. Et årlig oppdrag er å ha ansvar for serveringen i Varmestuen på Bergen Julemarked.

Etter at jeg startet Pievino har jeg fortsatt å reise, fortsatt å smake, fortsatt å tilegne meg faget – og fortsatt å knytte kontakter både med, og mellom andre med interesse for vin.

- Heidi Aas Kvalheim

Kontakt meg gjerne direkte på 900 85 198 eller heidi(at)pievino.no